sitemap bramrozafestival.koor
2kv1bubui

 

hm

1

3

4

8

6

2

5

7

\g

 

dl

 

ZIN in ZINGEN?

KOREN-dijk

We kennen allemaal wel de ervaring van krachtige stemmen die met elkaar mengen waardoor je rillingen over je rug krijgt. Zingen in een koor is iets wat al eeuwen plaats vindt in deze regio.
Er zijn allerlei soorten koren die hun bestaansrecht ontlenen aan de pracht en de kracht van de menselijke stem en aan de behoefte deze stemmen te laten horen door samenzang. KOREN-dijk is bedoeld om met vele zangers buiten te zingen, in de openlucht op het gors. Daarbij gebruiken we teksten van dichters en vertellen we met deze liederen een verhaallijn over het ontstaan van een eiland in de delta aan zee. Verteller Hanneke le Clercq leidt de acht onderdelen in.

KOREN-dijk bestaat uit ruim 150 zangers en zangeressen die een gelegenheidskoor vormen. Zij zijn afkomstig uit de hele Hoeksche Waard en zij worden begeleid door de blazerssectie van Crescendo o.l.v. Henk Zwijgers.
Dirigente Marian Meeusen heeft met veel enthousiasme het gelegenheidskoor geleid tot waar zij nu voor staan. Jantine Valkenburg brengt met een uitgebreid kinderkoor Ponta. Zangeres Els van
Hemert, begeleid door de accordeonisten Frans de Vos en Huib Berrevoets maken deel uit van deze voorstelling. De compositie KOREN-dijk is speciaal geschreven door Sjaak Swinkels.

De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten en is zowel muzikaal als choreografisch een beleving!
Zorg dat u op tijd bent, de voorstelling begint stipt om half 8. Trek warme kleren aan omdat het rond zonsondergang kouder kan worden.

Dirigent koor: Marian Meeusen
Dirigent Crescendo: Henk Zwijgers
Dirigent kinderkoor: Jantine Valkenburg
Solist: Els van Hemert
Accordeon: Frans de Vos, Huib Berrevoets
Voordracht: Noortje Braal, André Stek
Verteller: Hanneke le Clercq
Choreografie: Monique Biesheuvel, Laura Bronscheer
Componist: Sjaak Swinkels
Teksten: Sjaak Swinkels, André Stek, Hanneke le Clercq,
Maatje van Eck
Concept: Maatje van Eck

 

Meer over dit unieke koor!

 

rt
©Wrkplts.nl